Äventyrspedagogik i Dalarna

Coachar och utbildar

 

Om Äventyrspedagogik i Dalarna   

 

Hej, jag heter Mathias Wahlström och driver företaget Äventyrspedagogik i Dalarna.

 Jag startade företaget med anledning av att jag vill utveckla arbetslags och företags och individers lagkänsla och tillit. Jag ser stora värden för både arbetsgivare och anställd att det satsas på lagkänslan och arbetsglädjen. Det finns stora ekonomiska, sociala och personliga fördelar i att arbetstagare och lagmedlemmar känner trygghet, glädje och samhörighet i de grupper de befinner sig i. Alla mår bra i att få träna ledarskap, samarbetsförmåga och tillit. Vill du att ditt arbetslag eller företag ska lyckas maximalt så är Äventyrspedagogik i Dalarna en vinnande samarbetspartner.

 

Målet med företagets kurser och uppdrag är att:

* Utveckla grupper, arbetslags och företags teamkänsla och tillit.

* Erbjuda trivsamma hälsostunder för kropp och själ.

* Erbjuda minnesvärda och lyckade kickoffer som stärker band.  

 * Utbilda lärare och pedagoger i äventyrspedagogik.

* Coacha individer och grupper mot ökat välbefinnande och för att de ska lyckas nå eller hitta personliga drömmar och mål. 

 

Äventyrspedagogik i Dalarna vill helt enkelt att du ska få en riktigt trevlig och utvecklande stund med dina vänner eller arbetskamrater som gör att ni kan gå hem med ett skönt leende på läpparna. Lagom fysiskt trötta efter några timmars övningar, mätt i magen efter en god bit mat och tillsammans känna att ni har vuxit som människor och kommit varandra lite närmare.

Låter det här som att det skulle passa dig eller din personal?

Hör av dig om dina eller era behov och önskemål så ska jag sätta ihop ett lämpligt paket som passar just din arbetsplats eller dina vänner.


Jag har 2012-2014 anlitats av Luleå universitet och utbildat lärare, fritidspedagoger, förskollärare m.fl. till äventyrspedagoger. Var bl.a ansvarig för grundkursen 15 hp som var förlagd vid Storvik, Västbergs folkhögskola. Har även hjälpt till med kurser i Luleå och Stockholm.

 

Jag påbörjade mitt äventyrande 2007 efter att ha läst äventyrspedagogik på Luleå tekniska universitet. 

 

Äventyrspedagogik är framför allt ett upplevelsebaserat lärande med storyn, naturen och teambuildingen som de viktigaste byggstenarna. Äventyrspedagogiken står för ett helhetstänk, hela kroppen behövs för lärande och utveckling.  Jag arbetar som fritidspedagog sedan 1998 och har sedan 2007 hållit i många äventyr och sagovandringar på mina skolor. Jag arbetar sedan hösten 2015 80 % på Hosjöskolan i Falun.

 

2013- 2014  läste jag till diplomerad Coach hos Axelsons Gymnastiska institut. En utbildning som har gett mig mer än jag hoppats på.


2016-2019 Fortsatte jag på min coachande bana hos CoachCompanion och är nu Certiferad ICF Coach på ACC nivå.


Jag fortsätter ständigt att utveckla mig, lyssnar på inspirerande föreläsare, har inspirerande kollegor och läser mycket om hälsa, lärande och ledarskap. Jag trivs väldigt bra med att hjälpa andra att förbättra sitt välbefinnande. Coachning bygger på tillit och viljan att våga hitta och ta fram sina resurser för att nå nya mål och lära sig förstå sig själv. Som coach ser jag din storhet och guidar dig med frågor som tar dig mot önskad riktning.

 

Hälsningar 

Mathias Wahlström

Äventyrspedagog och Coach